Øk komforten i stuen din: De beste sofaene med sjeselonger

Har du noen gang tenkt på å oppgradere avslapningen i stua? En sofa med chaiselong kan være løsningen. Disse møblene har blitt svært populære i moderne hjem fordi de balanserer både design og komfort. De er ideelle for å strekke ut etter en lang dag eller for å ha plass til gjester, i tillegg til at de er funksjonelle og stilige. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de beste sofaene med chaiselong og hva som gjør at de skiller seg ut i dagens møbelmarked.

House Nordic Lido Lounge sofa
i tidløs grå farge

Dagens beste priser og tilbud på House Nordic Lido Lounge sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Mer om House Nordic Lido Lounge sofa

Detaljer

 • Dimensjoner: 290 x 76 x 142 cm
 • Sittehøyde: 43 cm
 • Materiale: polyester, tre
 • Farge: grå

Vi har alltid beundret gråfargens tidløse eleganse. Lido-sofaen i lysegrått er intet unntak. Denne nyansen passer ikke bare perfekt til en rekke ulike interiørtemaer, den skaper også en rolig og innbydende atmosfære i ethvert rom. Sammen med fire myke puter sørger sofaen for at komforten ikke bare kjennes, men også sees. Tenk deg dette: Du kommer inn i stuen etter en lang dag og blir umiddelbart møtt av sofaens beroligende nærvær som inviterer deg til å synke ned i dens favn. Det estetiske uttrykket forsterkes ytterligere av det moderne designet som utstråler raffinement, slik at sofaen ikke bare er et møbel, men et statement.

Lido-sofaen er laget av 100 % polyester, og har mange fordeler sammenlignet med andre materialer på markedet. Polyester, som er kjent for sin slitestyrke, sørger for at sofaen er motstandsdyktig mot generell slitasje og forlenger dermed levetiden. I tillegg er materialet svært motstandsdyktig mot det meste av søl, noe som gjør den relativt enkel å vedlikeholde. Det som skiller sofaen fra mengden, er den gode balansen mellom komfort og slitestyrke. Sofaen hviler på solide treben og har generøse dimensjoner som gir god plass til avslapning. Med en setedybde på 142 cm og en bredde på 290 cm er sofaen perfekt for større familier eller for dem som rett og slett setter pris på en romsligere loungeopplevelse. Sittehøyden på 43 cm sørger for at både høye og lave personer finner seg godt til rette i sofaen, noe som gjør den til et universelt valg for hjem med både voksne og barn.

Vedlikeholdet av sofaen er forfriskende enkelt. Siden sofaen er laget av polyester, er det enkelt å utføre rutinemessig rengjøring hjemme. Støv og lett smuss kan tørkes av med en myk klut, og for mer gjenstridige flekker kan man bruke et mildt rengjøringsmiddel. Det er viktig å unngå å bruke sterke kjemikalier, da de kan ødelegge stoffet over tid. Sammenlignet med materialer som skinn og fløyel utmerker polyester seg ved at det er enkelt å vedlikeholde. Når det gjelder dimensjonene, er sofaen skreddersydd for mange ulike grupper. Profftips: For å forlenge Lido-sofaens levetid bør du støvsuge den av og til for å fjerne smuss og støv, og tørke opp søl umiddelbart med en fuktig klut.

LaForma Block sofa
med mykt kordfløyelstoff

Dagens beste priser og tilbud på LaForma Block sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Mer om LaForma Block sofa

Detaljer

 • Dimensjoner: 330 x 69 x 174 cm
 • Sittehøyde: 41 cm
 • Materiale: tekstil, tre
 • Farge: grå

I dagens marked er det mange ulike stoffer som kjemper om oppmerksomheten, men det er noe helt spesielt med den myke kordfløyelen som er valgt til LaForma Block Sofa. Kordfløyel er kjent for sin særegne, rillete struktur og luksuriøse følelse, og det er ikke uten grunn at det har fått en stor plass i interiøret. Sammenlignet med vanlige alternativer som bomull eller polyester gir kordfløyel en rikere taktil opplevelse og føles ofte varmere å ta på. I tillegg gir den et sofistikert og nostalgisk preg til ethvert rom. Valget av kordfløyel til denne sofaen handler ikke bare om estetikk, men også om praktiske egenskaper. Med sin unike antiflekkbehandling overgår stoffet sine tradisjonelle motstykker. Nå er det slutt på å bekymre seg for søl, i stedet får du et stoff som er like tilgivende som det er elegant.

Det som virkelig forsterker Block-sofaens tiltrekningskraft, er den innovative tolags kaldskumskonstruksjonen. Dette er ikke en helt vanlig polstring. Det første laget er fast og elastisk og gir den nødvendige støtten som sikrer at sofaen beholder formen over tid. Det danner fundamentet som det andre laget, som er mykere og mer plysjaktig. Det øverste laget er komfortabelt og former seg subtilt etter kroppens konturer, slik at du får en behagelig sitteopplevelse. Denne dobbeltlagskonstruksjonen sikrer at sofaen verken blir for slapp eller for stiv – den har den perfekte balansen mellom støtte og mykhet.

Vedlikehold av sofaen er en problemfri affære. Støvsuging er din beste allierte for å sikre at sofaen holder seg i topp stand. Takket være den unike antiflekkbehandlingen er det ikke lenger så vanskelig å håndtere søl ved et uhell. Det er bare å tørke det bort. Profftips: For å bevare kordfløyelens karakteristiske tekstur og glans bør du sørge for å støvsuge i samme retning som stoffets luv.

Beliani Norrea Sofa
med justerbare nakkestøtter og armlener

Dagens beste priser og tilbud på Beliani Norrea Sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Mer om Beliani Norrea Sofa

Detaljer

 • Dimensjoner: 262 x 85 x 169 cm
 • Sittehøyde: 40 cm
 • Materiale: polyester, metall
 • Farge: grå

Beliani Norrea-sofaens unike L-formede konfigurasjon gir plass til 4 til 6 personer, noe som gjør den til et uunnværlig valg for familier som setter pris på avslappende stunder. Dimensjonene – 262 cm i bredden, 85 cm i høyden og 169 cm i dybden – sikrer at hver gjest eller hvert familiemedlem har god plass til å lene seg tilbake og slappe av. En av funksjonene vi setter stor pris på, er de justerbare nakkestøttene og armlenene. Det betyr at hver enkelt kan skreddersy sitteopplevelsen etter eget ønske, noe som gir denne elegante sofaen et ekstra personlig preg. Sofaen er kledd i et sofistikert lysegrått polyesterstoff, og utseendet fremheves ytterligere av eukalyptustre og robust metall. Det estetiske uttrykket er allsidig og passer perfekt i moderne, minimalistiske omgivelser eller i tradisjonelle, koselige hjørner.

Sofaen er ikke bare estetisk fin, den er også bygget for å vare. Sofaen er trukket i 100 % polyester, et elastisk og slitesterkt materiale som er motstandsdyktig mot slitasje og sikrer lang levetid. Valget av fast skumfylling i kombinasjon med massivt tre gir en dobbel fordel: en urokkelig form som tåler tidens tann og en ubestridelig komfort som gjør det til en fornøyelse å sitte i sofaen. Stabiliteten forsterkes ytterligere av de robuste metallbeina, noe som gjør denne sofaen til et pålitelig tilskudd til enhver stue. Når det gjelder vedlikehold, er polyester relativt problemfritt. Du kan helt enkelt støvsuge den av og til med riktig munnstykke for å holde den støvfri. Ved utilsiktet søl er et mildt rengjøringsmiddel med en fuktig svamp det beste alternativet. Når det gjelder metalldelene, bør du holde deg unna sterke kjemikalier. Bruk heller milde rengjøringsmidler og myke kluter, og sørg for å tørke dem av for å bevare glansen.

Polyester er kjent for å være slitesterkt, motstandsdyktig mot rynker og generelt lett å vedlikeholde. I motsetning til andre stoffer som kan falme eller slites raskt, beholder polyester formen og fargen lenge. Dessuten sørger den ensartede teksturen for at sofaen ser ensartet ut i ulike lysforhold. Et tips til deg som prioriterer lang levetid og enkelt vedlikehold: Polyester er et godt valg. Det er motstandsdyktig mot de fleste hverdagslige utfordringer, fra søl til soleksponering. For at Beliani Norrea-sofaen din skal holde seg frisk, bør du sørge for å rengjøre søl så fort som mulig og holde den unna skarpe gjenstander og kjæledyr som kan skrape eller rive i stoffet.

Dorel Home Celine sofa
med integrert oppbevaring under sitteflaten

Dagens beste priser og tilbud på Dorel Home Celine sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Mer om Dorel Home Celine sofa

Detaljer

 • Dimensjoner: 213 x 83 x 154 cm
 • Sittehøyde: 43 cm
 • Materiale: fløyel
 • Farge: brun

Celine-sovesofaen er omhyggelig trukket med plysjfløyel. Dette er ikke bare et designmessig valg; fløyel har lenge vært det foretrukne materiale blant møbelentusiaster på grunn av sin taktile luksus og slitestyrke. Fløyel skiller seg ut i forhold til skinn – som krever jevnlig vedlikehold og kan føles kjølig i de kalde månedene – eller bomullsblandinger som slites raskere. Den beholder sin luksuriøse glans og mykhet, noe som sikrer en jevn og behagelig opplevelse. Den valgte lysegrå nyansen har to fordeler. For det første kamuflerer den diskret mindre søl eller flekker, noe som er en lettelse for husholdninger med barn eller kjæledyr. For det andre fungerer den nøytrale fargen som et allsidig bakteppe som passer sømløst inn i ulike interiørestetikker. Det er enkelt å holde Celine skinnende ren. Regelmessig støvsuging av overflatene forebygger støvdannelse, og det er nok å tørke over med en fuktig klut hvis du skulle komme til å søle.

Moderne hjem krever multifunksjonelle møbelløsninger. Sofaen er laget med dette prinsippet i tankene. Den justerbare ryggen og divanen tilpasser seg dine behov – enten det er en lat søndagssofa, en lesekrok eller en improvisert seng for gjester. En ofte undervurdert funksjon, men likevel en av Celines fremste fordeler, er den diskrete oppbevaringen under sittegruppen. For storbyboere som har lite plass, eller for dem som setter pris på et ryddig rom, blir dette skjulte rommet et fristed for puter, bøker, leker eller til og med sesongvarer. Når du skal velge plassering av sofaen, er det et smart tips å la det være litt plass bak hvis du planlegger å bruke den justerbare ryggen ofte, slik at du får en myk overgang mellom konfigurasjonene.

Romlig harmoni er viktig. Med en bredde på 213 cm, en dybde på 154 cm og en høyde på 83 cm er sofaen mer enn bare en sofa. Den er en romslig oase. For familier betyr den store setedybden på 127 cm kombinert med den store bredden at alle får sin “favorittplass”, selv når det er trangt om plassen på filmkveldene. For de som liker å være vertskap, er bredden ideell: Her er det plass til tre voksne uten at det blir for trangt. Holdbarhet er en kompromissløs egenskap. Celine er konstruert til perfeksjon og har et solid fundament som tåler opptil 272 kg, slik at du kan føle deg trygg hver gang du bruker den.

Beliani Aberdeen sofa
elegant, tuftet design kombinert med plysjaktig tekstur

Dagens beste priser og tilbud på Beliani Aberdeen sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Mer om Beliani Aberdeen sofa

Detaljer

 • Dimensjoner: 267 x 83 x 168 cm
 • Sittehøyde: 41 cm
 • Materiale: fløyel
 • Farge: grå, blå, rosa

Beliani Aberdeen hjørnesofa er mer enn bare et sted å sitte; den er et uttrykk for luksus og varig design. Vi beundrer valget av fløyel til møbeltrekket. Dette rike og overdådige materialet gir ikke bare en taktil fryd for øyet, men utstråler også en aura av eleganse med sin skimrende tekstur og gode design. Sammenlignet med mange andre materialer på markedet skiller fløyel seg ut som et materiale som kombinerer estetikk med en behagelig følelse. I tillegg gir metallbeina et robust fundament for hele møbelet, noe som sikrer stabilitet og lang levetid. For de som prioriterer holdbarhet med et snev av luksus, er denne sofaen unektelig en match made in heaven.

Å ta vare på sofaen er avgjørende for dens levetid, og den gode nyheten er at vedlikeholdet av denne sofaen er som en lek. For fløyelsstoffet anbefales det å bruke en myk børste med jevne mellomrom for å fjerne skitt og støv fra overflaten. Skulle du søle, er det best å tørke det av med en ren klut med en gang; unngå å gni for å unngå at flekken setter seg. Når det gjelder metallbeina, holder det å tørke dem av med en fuktig klut etterfulgt av en tørr klut. De er designet for å motstå rust og slitasje, noe som gjør dem spesielt enkle å vedlikeholde. Profftips: Invester i en tekstilbeskyttelsesspray av høy kvalitet til fløyelen, så holder sofaen seg skinnende ren i mange år.

Aberdeen har en bredde på 267 cm, en høyde på 83 cm og en dybde på 168 cm, og er dermed virkelig romslig. Den har plass til 4 til 6 personer, noe som gjør den til et ideelt valg for familier eller de som ofte har gjester. Det allsidige designet gjør at chaiselongen kan plasseres på begge sider, slik at den kan tilpasses ulike romløsninger. Enda bedre er det at den kan forvandles til en seng for to ved hjelp av en enkel klikk-klakk-mekanisme. Enten du får uventede gjester eller bare vil kose deg med en koselig filmkveld, kan denne sofaen sømløst tilpasses dine behov.

Hva er en sovesofa med chaiselong?

En sovesofa med chaiselong er en harmonisk blanding av en vanlig sofa, en sovemekanisme og en chaiselong. Det er et unikt møbel som er designet for å tilby komforten til en sofa, avslappingen til en chaiselong og nytten til en ekstra seng – alt i én enhet.

 • Enhetlig design: I motsetning til separate deler kombinerer dette designet chaiselongen og sovesofaen sømløst til en sammenhengende enhet, noe som sikrer estetisk og funksjonell kontinuitet.
 • Konvertibel mekanisme: Mens chaiselongen forblir stasjonær, inneholder sofagruppen vanligvis en mekanisme som gjør det mulig å forvandle den til en seng. Avhengig av design kan dette være en uttrekkbar struktur, en futon-lignende nedfellbar seng eller andre mekanismer.
 • Optimalisering av plass: Den integrerte designen er spesielt fordelaktig på trange steder. Du kan slappe av i chaiselongen, sitte oppreist i sofaen eller bruke sengefunksjonen uten at du trenger flere separate møbler.
 • Komfort: chaiselong er en utvidet sittegruppe som egner seg godt til lesing, avslapning eller til og med en lur. Når gjester overnatter, eller når det er behov for en større soveplass, kan sengefunksjonen benyttes.
 • Muligheter for oppbevaring: Mange sovesofaer med integrert chaiselong har ekstra oppbevaringsmuligheter. chaiselongdelen eller sofabunnen kan løftes opp slik at et oppbevaringsrom kommer til syne, noe som er perfekt for oppbevaring av sengetøy, puter eller andre nødvendigheter.
 • Estetiske varianter: Du kan finne en sovesofa med chaiselong i en rekke design, materialer og farger som passer til enhver innredningsstil, fra moderne og minimalistisk til klassisk og utsmykket.
 • Allsidighet: Med sin multifunksjonalitet er dette møbelet et utmerket valg til hybelleiligheter, gjesterom eller oppholdsrom. Den tilpasser seg brukerens behov uten å kreve ekstra plass eller ekstra møbler.

Hvordan måler jeg opp rommet mitt for å sikre at en sovesofa med chaiselong får plass?

Når du skal måle opp plassen du har til en sovesofa med chaiselong, må du gå systematisk til verks for å sikre at møbelet får plass der du ønsker. Følg disse trinnene:

 • Nødvendige verktøy: Før du setter i gang, bør du utstyre deg med et målebånd som kan dekke hele rommet, en notisblokk der du kan notere målene, og de nøyaktige målene på sovesofaen fra produktspesifikasjonene.
 • Mål opp rommet: Mål opp rommets lengde og bredde for å vurdere hvor stor del av rommet sovesofaen skal stå. Hvis sovesofaen skal plasseres inntil en vegg, bør du måle lengden på den aktuelle veggen for å sikre at den er kompatibel. Ikke overse viktige detaljer som døråpninger, vinduer eller andre arkitektoniske elementer som kan påvirke plasseringen.
 • Navigere i inngangspartier: Det er ikke bare viktig å måle hvor sofaen skal stå, men også hvordan den kommer dit. Vurder høyden og bredden på døråpninger, korridorer, trapper og andre passasjer som må passeres under leveringen. Vær oppmerksom på trange rom og vanskelige svinger som kan by på utfordringer.
 • Bestemme plassering av sovesofaen: Når du har en oversikt over rommet, kan du finne ut hvor sovesofaen skal stå. Mål opp stedet og se for deg sovesofaen der. Glem ikke å ta hensyn til hvor mye plass du trenger når sovesofaen er trukket helt ut. Du må sørge for at det er nok klaring til at det er enkelt å bevege seg.
 • Rommets dynamikk med andre møbler: Vurder hvordan den nye sovesofaen vil samspille med eksisterende møbler og inventar. Kommer den til å fylle opp rommet, eller vil den passe inn på en harmonisk måte? Målet er å opprettholde funksjonaliteten, så husk å holde gangveiene frie, spesielt hvis sjeselongen strekker seg inn i et område med mye fottrafikk.
 • Lag en visuell modell: En praktisk metode for å visualisere hvordan sovesofaen vil passe inn, er å bruke malertape på gulvet for å markere avtrykket av sovesofaen. Hvis du er teknisk interessert, kan du vurdere å bruke AR-apper (augmented reality) eller virtuelle romplanleggere for å plassere sofaen digitalt i rommet.
 • Se nærmere på andre dimensjoner: I tillegg til den grunnleggende lengden, bredden og høyden bør du også se nærmere på andre mål som kan påvirke opplevelsen. Sittedybden, høyden på ryggstøtten og avstanden fra gulvet til sitteputen bidrar alle til sofaens generelle komfort og estetikk i forhold til andre møbler.

Hvilke materialer er mest slitesterke og holdbare for sovesofaer?

Løvtre, som eik, ask og bøk, brukes ofte til rammer på grunn av deres naturlige styrke og holdbarhet. Disse tresortene motstår vridning og slitasje over tid, bedre enn bartre eller metallrammer. Kryssfiner kan også være et godt valg hvis det er av høy kvalitet og kombineres med harde tresorter på kritiske steder. Når det gjelder de bevegelige delene av sovesofaens mekanisme, er metallkonstruksjoner, spesielt av stål, å foretrekke. De sikrer myke overganger og tåler de gjentatte påkjenningene som oppstår når sofaen gjøres om til seng og omvendt.

Når det gjelder møbeltrekk, utmerker lær seg som et av de mest slitesterke materialene. Ekte skinn, særlig av typen “top-grain” eller “full-grain”, kan vare i flere tiår med riktig pleie. Det er motstandsdyktig mot slitasje og daglig bruk, og det kan utvikle en vakker patina over tid, noe som gjør det enda mer estetisk tiltalende. Ved siden av skinn er syntetiske mikrofiberstoffer et prisverdig valg. De er kjent for å være slitesterke, flekkbestandige og enkle å vedlikeholde. De kan etterligne utseendet og teksturen til mange naturfibre, men har som regel den ekstra fordelen at de er slitesterke og lettere å rengjøre. Et annet materiale du bør vurdere, er tettvevde stoffer, for eksempel visse blandinger av bomull og syntetiske fibre. Den tette vevingen gjør stoffet mer motstandsdyktig mot slitasje, rifter og pilling. Når det er sagt, er ikke holdbarheten til en sovesofa bare avhengig av materialene som brukes. Håndverket, kvaliteten på sømmene, rammens utforming og tettheten på puter og madrasser spiller også en avgjørende rolle.

Er det noen beskyttende trekk som anbefales for sovesofaer med chaiselong, spesielt for madrassen?

Beskyttende trekk er en smart investering for sovesofaer med chaiselong, da de forlenger madrassens og trekkets levetid og sørger for at de holder seg rene og i god stand. Her er noen anbefalte trekk til slike møbler:

 • Vanntette madrassbeskyttere: Spesielt nyttig hvis sovesofaen brukes ofte av gjester eller hvis det er barn eller kjæledyr i hjemmet. Disse madrassbeskytterne beskytter madrassen mot søl, flekker, svette og kroppsvæsker. De er vanligvis laget av materialer som polyuretan eller vinyl, men har et mykt, pustende topplag som gir god komfort.
 • Allergivennlige madrasstrekk: Disse er utviklet for å beskytte mot allergener som støvmidd, flass fra kjæledyr og pollen. De er spesielt gunstige for personer med allergi eller astma. Trekkene inneholder ofte materialer som tettvevd bomull eller bambus.
 • Vatterte madrassputer: Disse legger et ekstra lag med komfort på sovesofaens madrass. Selv om de gir en viss beskyttelse mot søl og slitasje, er deres primære funksjon å forbedre soveopplevelsen ved å legge til et puteaktig lag.
 • Overtrekk til sovesofaer: I tillegg til å beskytte madrassen kan overtrekkene brukes til å beskytte hele sovesofaen, inkludert chaiselongen. De kan beskytte møbeltrekket mot søl, flekker og slitasje, og er spesielt nyttige hvis sovesofaen er laget av et delikat eller kostbart stoff. Mange trekk kan vaskes i maskin, noe som gjør vedlikeholdet enkelt. I tillegg kan de skiftes ut for å gi sovesofaen et nytt utseende uten å måtte trekke den om.
 • Sklisikre pads: Selv om dette ikke er et trekk, plasseres disse putene mellom madrassen og sovesofaens ramme for å hindre at madrassen beveger seg eller sklir når den er i bruk.
 • Beskyttende trekk for kjæledyr: Hvis du har kjæledyr, er disse designet for å være mer robuste og beskytte sovesofaen og madrassen mot dyrehår, smuss og eventuelle riper. De er ofte laget av slitesterke materialer og er enkle å ta av og rengjøre.

Finnes det vektgrenser for å sove på en sovesofa med chaiselong?

Ja, som alle møbler har også sovesofaer med chaiselong vektbegrensninger, som bestemmes av konstruksjon, materialer og design. Vektgrensen gjelder først og fremst den uttrekkbare sengedelen, som vanligvis er konstruert annerledes enn en vanlig sengeramme. Her er en oversikt over de typiske hensynene som må tas:

 • Vektbegrensninger: De fleste standard sovesofaer har plass til vekten av to voksne personer. Den spesifikke vektgrensen kan imidlertid variere. Mange sovesofaer tåler for eksempel en vekt på 180-270 kg på den uttrekkbare delen. Sjeselongdelen kan ha en annen vektgrense på grunn av sin konstruksjon når den ikke er omgjort til en seng.
 • Antall personer: De fleste sovesofaer er beregnet for to voksne personer når de er i queen-size-størrelse. Mindre størrelser som dobbelt- eller enkeltsovesofaer er beregnet for én person. Det er viktig å huske at selv om en sovesofa fysisk sett kan romme to personer, kan komforten være subjektiv. Noen synes kanskje den er trang, mens andre synes den er akkurat passe.
 • Konstruksjon og materialer: Vektgrensen påvirkes av hvilke materialer sovesofaen er konstruert av. En ramme av massivt tre eller metall tåler vanligvis mer vekt enn en ramme av sponplater eller andre mindre solide materialer. Typen mekanisme (enten det er en tradisjonell uttrekkbar, klikk-klakk eller nedfellbar) kan også påvirke vekten den tåler.

Bedøm denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å bedømme