Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer

De beste varmeteppene
Finn den beste varmeløsningen for kalde kvelder

I følge vår forskning og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet.

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

3 Analyserte produkter
Basert på analyse
Laget av eksperter Bak SengeGuiden er et spesialisert team av eksperter innen forbruksvarer, hvis hovedoppgave er å gi deg den beste veiledningen for å finne det beste produktet for dine behov.

Når vinterkulden nærmer seg tyr mange av oss til ulike løsninger for å holde varmen, og varmetepper er blitt en favoritt i mange husholdninger. Disse geniale teppene er ikke bare varmegivende, de er også et bevis på hvordan teknologien har forandret tilgjengeligheten på komfort. Visste du at en gjennomsnittlig menneskekropp mister mellom 60 og 100 watt energi i form av varme når den hviler? Et varmeteppe sørger for at vi får tilbake noe av denne tapte varmen og svøper oss inn i en kokong av komfort. Ta et dypdykk i vår gjennomgang av de beste varmeteppene, og se hvordan de har utviklet seg til å både tilby varme, sikkerhet, luksus og et lekkert design.

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Best for rask oppvarming test-guiden

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

InnovaGoods Bedna varmeteppe - med to varmesoner

InnovaGoods Bedna har varmefunksjoner som sikrer god dekning av hele kroppen. Det er et ideelt valg for deg som ønsker varme fra topp til tå uten hull eller kalde områder.

InnovaGoods Bedna varmeteppe
Best for rask oppvarming

Dagens beste priser og tilbud på InnovaGoods Bedna varmeteppe:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Far-Infrarød teknologi
 • To forskjellige varmesoner
 • God total dekning av hele kroppen

En detaljert gjennomgang av InnovaGoods Bedna varmeteppe

Detaljer

  • Dimensjoner: 179 x 79 x 2 cm
  • Materiale: 70 % polyester, 30 % bomull
  • Effekt: 650 W
  • Temperaturområde: 35-80 ºC
  • Antall varmesoner: 2

Avansert teknologi vevd inn i hverandre

InnovaGoods Bedna varmeteppe er ikke noe vanlig varmeteppe; det er et prakteksemplar på kombinasjonen av velvære og teknologi. Ved hjelp av kraften i Far-Infrarød gjør dette teppet mer enn bare å varme deg. Far-Infrarød varme utvider kapillærene og stimulerer til økt blodgjennomstrømning, regenerering, sirkulasjon og oksygentilførsel. Denne prosessen er avgjørende, ettersom god blodsirkulasjon er avgjørende for en sunn organ- og vevsfunksjon. Den transformerende fordelen med økt blodsirkulasjon bidrar i sin tur til å redusere kroppsfett, noe vi synes er en prisverdig egenskap. Teppet har en sømløs overgang mellom myk, vannavstøtende polyester (70 %) og beroligende bomull (30 %), noe som gir god balanse mellom slitestyrke og taktil komfort. Og apropos sømløse overganger, er det en lek å komme inn i teppet takket være den lett tilgjengelige glidelåsen. Og for de som ønsker å gjøre flere ting samtidig, gir de doble glidelåsåpningene mulighet til å bevege armene fritt – enten det er for å lese eller nippe til noe å drikke.

Sikkerhet og presisjon i skjønn forening

I tråd med gjennomtenkt design kan vi ikke unngå å legge merke til teppets unike doble varmeområder. Dette gjennomtenkte designet sørger for jevnt fordelt varme fra topp til tå. Med et brukervennlig temperaturområde på 35-80 ºC er det enkelt å innstille den individuelle komforten. Det er enkelt å navigere i disse innstillingene takket være den intuitive kontrollmodulen og de tre tydelige LED-skjermene. Et aspekt vi setter stor pris på, er teppets sikkerhetsfunksjoner. Med en automatisk 30-minutters slå-av-funskjon fungerer den både som en energisparer og et sikkerhetsnett mot overoppheting. Den effektive motoren på 650 W, som er betydelig høyere enn gjennomsnittseffekten til mange andre tepper på markedet, garanterer rask og jevn oppvarming. Denne effekten er ytterligere sikret med en overspenningsbeskyttet sikring, noe som gir både ytelse og beskyttelse. Når du lener deg tilbake i varmen, blir den medfølgende fjernkontrollen en forlengelse av hånden din for alle justeringer.

PROFFTIPS: Åpne glidelåsen forsiktig etter hver økt for å lufte ut. Dette sikrer at de innvendige komponentene holder seg friske og forlenger teppets levetid og effektivitet.

Mer om InnovaGoods Bedna varmeteppe

Detaljer

 • Dimensjoner: 179 x 79 x 2 cm
 • Materiale: 70 % polyester, 30 % bomull
 • Effekt: 650 W
 • Temperaturområde: 35-80 ºC
 • Antall varmesoner: 2

Grunner til å kjøpe

 • Doble glidelåsåpninger
 • Automatisk slå-av-funksjon etter 30 minutter
 • Brukervennlige kontroller med tre LED-skjermer og fjernkontroll

Grunner til å unngå

 • Noen brukere vil kanskje synes at effekten på 650 W er i overkant for deres behov

SengeGuiden's vurdering

Etter vår mening er InnovaGoods Bedna varmeteppe et forbilde innen innovativ komfort og velvære. InnovaGoods’ Far-Infrarød-teknologi gir mer enn bare varme, den gir økt blodsirkulasjon og holistiske helsefordeler. Noen vil kanskje være skeptiske til effekten på 650 W, men vi ser dette som en fordel. Denne robuste effekten sørger for rask oppvarming og omslutter brukeren i en kokong av komfort, slik at ventetiden blir så godt som ikke-eksisterende. Teppet er laget av vannavstøtende polyester og myk bomull, noe som gir en utsøkt balanse mellom holdbarhet og behagelig følelse. Med to varmesoner og et intuitivt kontrollpanel er designet både brukervennlig og avansert. Etter vår erfaring er det sjelden man finner et produkt som forener effektivitet og brukervennlighet på en slik måte.

Godt egnet for par test-guiden

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Solac Varmeteppe Reikiavik - med system for beskyttelse mot overoppheting

Solac Reikiavik-varmeteppet har 10 justerbare varmenivåer som kan tilpasses individuelle komfortpreferanser. Dette gjør det til et godt valg for dem som ønsker personlig tilpasset varme på kjølige kvelder.

Solac Varmeteppe Reikiavik
Godt egnet for par

Dagens beste priser og tilbud på Solac Varmeteppe Reikiavik:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Blanding av polyester og fleece
 • 10 justerbare varmenivåer
 • Anti-overopphetingssystem

En detaljert gjennomgang av Solac varmeteppe

Detaljer

  • Dimensjoner: 140 x 180 cm
  • Materiale: polyester, fleece
  • Effekt: 180 W
  • Temperaturområde: ?
  • Antall varmesoner: ?

Blanding av polyester og fleece

Solac Reykjavik varmeteppe er laget av en harmonisk blanding av polyester og fleece, og skiller seg dermed ut fra de vanlige bomullsbaserte teppene. Denne materialkombinasjonen har god holdbarhet og holder på varmen lenger, noe som betyr at du får en jevn varme uten hyppige justeringer. Dette teppet er betydelig større enn mange andre på markedet, og størrelsen på 140 x 180 cm er nøye designet for to personer. Du og partneren din trenger ikke lenger å kjempe om varmen, for hver centimeter gir jevn varmefordeling.

Personlig tilpasset varme med 10 varmetrinn

La oss gå fra den unike komforten til den skreddersydde varmeopplevelsen Reykjavik tilbyr. Muligheten til å velge mellom 10 justerbare varmenivåer er ikke bare en funksjon – det er en invitasjon til å skreddersy varmen etter eget ønske. Den justerbare timeren, som kan stilles inn på opptil 9 timer, er et flott supplement til varmeinnstillingene. Dersom du sover med teppet sørger det selv for at du får ro i sjelen med den automatiske slå-av-funksjonen – et bevis på det brukerorienterte designet. Sov godt, vel vitende om at det innebygde systemet mot overoppheting beskytter deg mot uforutsette temperaturstigninger. Og når det er på tide å friske opp teppet, er den avtakbare fjernkontrollen mer enn en funksjon – den er en praktisk revolusjon. Du kan enkelt ta den av og vaske pleddet på 30 ºC, slik at det beholder sin mykhet og holdbarhet. Et tips: For å sikre at du legger deg i en seng som føles som en varm klem, kan du forvarme den med Reykjavik hver kveld. Den kraftige 180 W-motoren gjør at sengen raskt blir innbydende varm, slik at vinterkveldene blir noe å glede seg til.

Mer om Solac Varmeteppe Reikiavik

Detaljer

 • Dimensjoner: 140 x 180 cm
 • Materiale: polyester, fleece
 • Effekt: 180 W
 • Temperaturområde: ?
 • Antall varmesoner: ?

Grunner til å kjøpe

 • Forbedret mykhet
 • Egnet for par
 • Tilpassbare varmeinnstillinger
 • Justerbar timer

Grunner til å unngå

 • Noen brukere kan i begynnelsen synes det er utfordrende å justere teppet perfekt

SengeGuiden's vurdering

Solacs elektriske varmeteppe Reykjavik Double er mer enn bare et teppe; det er en opplevelse skreddersydd for par. Det er vevd i en overdådig blanding av polyester og fleece, og det omslutter brukeren i en myk kokong som forvandler kjølige netter til stunder med felles intimitet. De 10 justerbare varmeinnstillingene er ikke bare funksjonelle, men gir en rekke valgmuligheter som vi mener passer perfekt til hver enkelt varmepreferanser. Selv om det for noen kan være litt vanskelig å lære seg å justere innstillingene i begynnelsen, tenker vi at det med tiden blir enklere. Vi setter spesielt stor pris på teppets generøse mål på 140 x 180 cm, noe som understreker teppets fokus på felles komfort. Det er slutt på kampen om varme – hver eneste cm av varmeteppet er designet for to, noe som sikrer at par ikke bare deler seng, men også en felles, luksuriøs varme som varer hele natten.

Godt egnet for praktisk orienterte personer test-guiden

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Noveen Varmeteppe EB655 - med avtakbare komponenter

Noveen varmeteppe EB655 har avtakbare komponenter for enkelt vedlikehold og allsidighet. Det er et ideelt valg for dem som prioriterer bekvemmelighet og praktiske løsninger.

Noveen Varmeteppe EB655
Godt egnet for praktisk orienterte personer

Dagens beste priser og tilbud på Noveen Varmeteppe EB655:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Terapeutiske fordeler
 • Smart LCD-kontroller med et bredt temperaturspekter
 • Avtakbare komponenter

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Noveen varmeteppe

Detaljer

  • Dimensjoner: 130 x 180 cm
  • Materiale: ?
  • Effekt: 160 W
  • Temperaturområde: ?
  • Antall varmesoner: ?

Velvære og varme

Noveen varmeteppe er ikke bare et nytt produkt på markedet – det er et pass til økt velvære. Dette 180 x 130 cm store brune varmeteppet er laget med tanke på både luksus og nytte. Vi er spesielt begeistret for den jevne varmefordelingen som sørger for jevn varme og samtidig fungerer som en terapeutisk følgesvenn. Enten det dreier seg om å oppnå avslapning, lindre muskelstivhet eller redusere revmatiske plager, viser dette teppet at det duger. Det faktum at pleddet fremmer blodsirkulasjonen, gjør at det ikke bare er et komfortabelt tilbehør, men også et helsebringende hjelpemiddel. Slik vi ser det, er dette en helsefordel som virkelig skiller teppet fra andre tepper, og som gjør vanlige netter til en helbredende og foryngende opplevelse.

Detaljer skreddersydd for din komfort

I tillegg til helsefordelene er dette varmeteppe virkelig mykt og komfortabelt. I tillegg sier de gjennomtenkte designfunksjonene mye om brukervennlighet. Den avtakbare Smart LCD-kontrolleren – en funksjon vi foretrekker – gjør det mulig å tilpasse varmen på en nyansert måte, med et spekter av 10 temperaturinnstillinger. Hvis du vil forflytte deg mellom forskjellige steder i for eksempel sofaen, sikrer den 2,4 meter lange kabelen mobilitet uten at du trenger å være rett ved en stikkontakt. Vedlikehold er et annet område der dette varmeteppet skiller seg ut. Det er enkelt å ta av strømledningen og temperaturkontrollen og klargjøre den for maskinvask, noe som sikrer både lang levetid og god hygiene. Og så har vi et profftips som er skreddersydd for dette varmeteppet: For å optimalisere den terapeutiske effekten bør du starte avspenningen med en moderat temperatur og gradvis øke temperaturen i løpet av uken, slik at kroppen får tid til å tilpasse seg og få maksimalt utbytte av hver økt.

Mer om Noveen Varmeteppe EB655

Detaljer

 • Dimensjoner: 130 x 180 cm
 • Materiale: ?
 • Effekt: 160 W
 • Temperaturområde: ?
 • Antall varmesoner: ?

Grunner til å kjøpe

 • 10 forskjellige temperaturinnstillinger
 • Generøs kabellengde
 • Kan vaskes i maskin
 • Automatisk avstengning og timer

Grunner til å unngå

 • Noen brukere kan trenge tid til å venne seg til funksjonene i SMART LCD-kontrolleren.

SengeGuiden's vurdering

Vi synes Noveen EB655 skiller seg ut som en unik kombinasjon av komfort og terapeutisk nytte. Med sine omfattende helsefordeler, inkludert lindring av spesifikke plager og bedre blodsirkulasjon, er det mye mer enn bare en varmekilde. Det brede temperaturspekteret via Smart LCD-kontrolleren sikrer at hver enkelt bruker kan skreddersy sin egen opplevelse, noe som gir en grad av personlig tilpasning som er vanskelig å finne andre steder. Selv om det i begynnelsen kan ta litt tid for noen brukere å bli kjent med kontrollens funksjoner, er de mange tilpasningsmulighetene svært praktiske når man først mestrer dem. Det praktiske designet og det problemfrie vedlikeholdet er viktige fordeler ved dette varmeteppet. Vi mener at kombinasjonen av terapeutisk lindring, brukervennlig design og enkelt vedlikehold gjør dette teppe til et godt valg for alle som ønsker optimal avslapning.

4 ting du bør vurdere før du kjøper varmetepper

 • Sikkerhetsfunksjoner

  Et varmeteppe kan gi varme og komfort under kalde netter, men det er viktig at sikkerhetsfunksjonene er robuste. Et av de viktigste sikkerhetselementene er automatisk slå-av-funksjon. Denne funksjonen er designet for å slå av teppet automatisk etter en forhåndsbestemt periode, vanligvis mellom 1 og 12 timer. Denne automatikken sparer ikke bare energi, men reduserer også risikoen for overoppheting og potensiell brannfare, noe som er spesielt nyttig for personer som glemmer å slå av teppet eller vil være sikre på at det slår seg av mens de sover.

  Like viktig er overopphetingsbeskyttelsen som mange moderne pledd nå har integrert. Med denne funksjonen kan sensorer i pleddet registrere når temperaturen er ved å overstiger et trygt nivå, og enten justere temperaturen ned eller slå av pleddet helt. Dette fungerer som en pålitelig sekundærmekanisme som sikrer at teppet ikke utgjør en trussel selv om det skulle oppstå en funksjonsfeil eller en utilsiktet sammenfolding som kan holde på varmen.

  For de som er bekymret for strømforbruk og stråling, er tepper med lavspenningsteknologi et godt valg. De bruker mindre strøm og avgir minimalt med elektromagnetisk stråling, noe som sikrer varme uten de samme risikoene som tepper med høyere spenning. I tillegg kan det være en fordel å velge et teppe med vannavstøtende trekk, spesielt for de som liker å drikke i sengen eller kanskje bruker teppet utendørs. Dekselet fungerer som en barriere som hindrer væsker i å nå og potensielt skade de elektriske komponentene i teppet.

 • Materiale

  Materialet i et varmeteppe har stor betydning for komforten, holdbarheten og den generelle følelsen. Ulike materialer tilfredsstiller ulike preferanser og behov, og det kan være nyttig å kjenne til dem når du skal velge det perfekte pleddet. Bomull er en naturfiber som er kjent for sin mykhet, pusteevne og allergivennlige egenskaper. Den naturlige fukttransporterende evnen sikrer komfort, selv for de som kan svette under søvn. Dette gjør varmetepper i bomull allsidige og passer til de fleste årstider, og er spesielt godt egnet for personer med sensitiv hud eller allergier, samt for dem som bor i områder med en blanding av varme og kalde netter.

  Når det gjelder mykhet og varme, skiller fleece seg ut. Dette syntetiske materialet har en plysjaktig tekstur som isolerer effektivt og holder på varmen. Den luksuriøse følelsen gjør det spesielt attraktivt for de som bor i kaldere strøk og som ønsker en myk, polstret tekstur for ekstra komfort på kjølige netter.

  Flanell, et mykt vevd stoff av ull eller bomull, gir både varme og pusteevne. Den børstede teksturen gir en myk og behagelig følelse, noe som gjør den perfekt for dem som ønsker en kombinasjon av pusteevne og varme. Det gir også en klassisk, hjemmekoselig følelse som mange setter pris på. Når det gjelder de moderne materialene, byr mikroplysj og mikrofiber på en eksepsjonell blanding av mykhet og varme. Disse syntetiske materialene føles ikke bare silkemyke å ta på, men har også den ekstra fordelen at de er flekk- og rynkebestandige. De som legger vekt på luksuriøs tekstur og utseende, i tillegg til enkelt vedlikehold, velger ofte disse materialene.

 • Vedlikehold

  Når du vurderer et varmeteppe, er det viktig å tenke på hvor lett det er å rengjøre. Mange moderne modeller kan vaskes i maskin, men følg alltid produsentens retningslinjer. Noen tepper leveres med spesifikke vaskeanvisninger, for eksempel temperaturbegrensninger eller anbefalte innstillinger, så det er verdt å sjekke disse detaljene på forhånd. Det er også avgjørende for vedlikeholdet at det er enkelt å løsne kontroller og ledninger fra teppet. Tepper med avtakbare komponenter gjør det ikke bare enklere å vaske dem, men kan også være mer kostnadseffektivt i det lange løp, ettersom en defekt kontroller kan byttes ut uten at du trenger å kjøpe et helt nytt teppe. Typen og kvaliteten på materialet som teppet er laget av, kan være avgjørende for hvor pleietrengende det er. Selv om materialer som bomull og flanell gir en behagelig følelse, kan de for eksempel ha en tendens til å krympe hvis de ikke pleies riktig. På den annen side kan syntetiske materialer som mikrofiber motstå slike problemer, men kan ha andre pleiekrav. Et annet aspekt å ta hensyn til er tørking; mens noen tepper kan tørkes i tørketrommel, kan andre kun trenge lufttørking. Avhengig av hvordan du bor, vil du kanskje foretrekke et pledd som tørker raskt og uten problemer.

 • Pris

  I den rimeligere enden av skalaen finner vi varmetepper til rundt 500 kr, som vanligvis har grunnleggende funksjoner. Disse pleddene gir den nødvendige varmen og har kanskje noen få varmeinnstillinger, slik at brukerne kan tilpasse varmen til sitt eget komfortnivå. Materialkvaliteten i dette prissjiktet kan være tilfredsstillende, men er kanskje ikke den mest luksuriøse eller holdbare. Bomull eller enklere polyesterblandinger er vanlige materialer for disse budsjettvennlige alternativene. Grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, som automatisk slå-av-funskjon, kan være inkludert. Avansert sikkerhetsteknologi eller spesialfunksjoner som tosoneoppvarming eller kompliserte programmerbare innstillinger kan imidlertid mangle. Selv om disse teppene tjener sitt primære formål – oppvarming – kan brukeropplevelsen være mer manuell, og det kan være færre tilpasningsmuligheter.

  På den annen side er varmetepper med en prislapp på rundt 10.000 kr plassert i den luksuriøse enden av markedet. Disse teppene er ofte laget av førsteklasses materialer som høykvalitets mikrofiber, plysj eller til og med naturlige fibre som fin ull, noe som sikrer maksimal komfort og holdbarhet. Avansert varmeteknologi kan gi jevn varmefordeling, flere varmesoner (som gjør det mulig å velge ulike varmeinnstillinger på i ett og samme teppe) og et bredt spekter av tilpassbare innstillinger. Noen av disse luksuriøse teppene kan ha smartfunksjoner som gjør det mulig å integrere dem med smartsystemer eller betjene dem via apper på smarttelefonen. Sikkerhetsfunksjonene vil sannsynligvis være i toppklasse, med avanserte sensorer som oppdager og forhindrer overoppheting og andre potensielle problemer. Konstruksjonskvaliteten vil være overlegen, noe som ofte betyr lengre levetid.

arrow-more

Hvordan fungerer et varmeteppe?

Et varmeteppe, ofte kalt elektrisk teppe, fungerer ved hjelp av elektrisk energi for å gi

 • Resistive varmetråder: Hovedkomponenten som genererer varme i et varmeteppe, er et sett med tynne, fleksible motstandstråder. Disse ledningene er vevd eller sydd inn i teppets stoff.
 • Elektrisk strøm: Når teppet kobles til og slås på, strømmer det elektrisk strøm gjennom disse resistive ledningene.
 • Varmeutvikling: Når den elektriske strømmen passerer gjennom de resistive ledningene, fører motstanden til at ledningene blir varme. Dette fenomenet skyldes at elektrisk energi omdannes til termisk energi, et prinsipp som kalles Joule-oppvarming eller resistiv oppvarming.
 • Varmefordeling: Teppets stoff og design bidrar til å fordele varmen som genereres av ledningene jevnt over hele teppets overflate, noe som gir jevn varme.
 • Justerbare innstillinger: De fleste varmetepper leveres med en kontrollenhet som gjør det mulig å justere mengden strøm som strømmer gjennom ledningene, noe som igjen justerer teppets temperatur. Ved å endre innstillingene kan brukeren velge ønsket varmenivå.
 • Sikkerhetsmekanismer: Moderne varmetepper har ofte innebygde sikkerhetsfunksjoner:
  Temperatursensorer: Disse sensorene registrerer om teppet blir for varmt og justerer strømmen eller slår av teppet for å forhindre overoppheting.
  Automatisk slå-av-funksjon: Mange tepper har en funksjon som automatisk slår av teppet etter en viss tid for å sikre at det ikke står på i det uendelige.
  Strømbrytere: Noen tepper er utstyrt med strømbrytere som slår av strømmen hvis det oppstår kortslutning eller andre elektriske problemer.
 • Isolasjon: Teppets materiale og eventuelle ekstra isolasjonslag bidrar til å holde på varmen, noe som gjør teppet effektivt og sikrer at varmen rettes mot brukeren.

Hvordan vaske et varmeteppe?

Vasking av et varmeteppe krever nøye oppmerksomhet for å unngå å skade de innvendige ledningene og for å sikre fortsatt sikker bruk. Før du vasker et varmeteppe, må du alltid lese produsentens vaskeanvisninger, som du vanligvis finner på en etikett på teppet eller i bruksanvisningen. Her er imidlertid noen generelle retningslinjer for hvordan du vasker et varmeteppe:

 • Forberedelser: Koble teppet fra strømnettet og fjern eventuelle kontroller eller avtakbare ledninger.
 • Maskinvask: Bruk en stor maskin på skånsomt program med kaldt eller lunkent vann og mildt vaskemiddel. Unngå blekemiddel, tøymykner og aggressiv sentrifugering.
 • Håndvask (alternativ til maskinvask): Fyll en balje med lunkent vann og et mildt vaskemiddel, senk teppet ned i 15 minutter og skyll deretter med kaldt vann.
 • Tørking: Legg teppet flatt på et rent håndkle eller tørkestativ uten å vri det. Noen tepper kan tørkes i tørketrommel på lav temperatur i kort tid – sjekk produsentens anbefalinger.
 • Oppbevaring og inspeksjon: Oppbevar det rene, tørre teppet forsiktig uten å krympe ledningene. Inspiser jevnlig for skader eller synlige ledninger.

Hvor mange watt har et varmeteppe?

Mange er opptatt av hvor mye det koster å bruke et varmeteppe. Heldigvis er kostnadene ganske rimelige, spesielt sammenlignet med andre oppvarmingsalternativer. Å bruke et varmeteppe er betydelig mer kostnadseffektivt enn å ha en romoppvarmer eller et sentralvarmesystem i konstant drift. I gjennomsnitt vil bruk av et varmeteppe øke strømforbruket i hjemmet med ca. 70 watt i timen. For å sette det i perspektiv er det 30 til 50 prosent mindre strøm enn en 500 watts varmeovn og 15 til 25 prosent mindre enn en 1000 watts varmeovn. Det faktiske strømforbruket til et varmeteppe kan imidlertid variere avhengig av flere faktorer. Temperaturinnstillingen du velger, hvor ofte du bruker teppet og hvor lenge det er på, kan alle påvirke strømforbruket. Men selv når de er innstilt på maksimalt varmenivå, er de fleste elektriske tepper likevel mer energieffektive enn varmeovner eller sentralvarme som går kontinuerlig. Derfor er elektriske tepper en mer budsjettvennlig måte å holde seg varm på uten at strømregningen øker nevneverdig.

Hvorfor blinker varmeteppet mitt?

Hvis varmeteppet blinker, er det vanligvis et tegn på et problem eller en funksjonsfeil. Her er noen vanlige årsaker til at et varmeteppe kan blinke:

 • Sikkerhetsmekanismer: Mange moderne varmetepper har innebygde sikkerhetsfunksjoner. Hvis teppet oppdager problemer, for eksempel overoppheting eller kortslutning, kan det blinke for å varsle brukeren om det potensielle problemet.
 • Løse eller frakoblede kontroller: Hvis betjeningselementene ikke er riktig koblet til teppet, kan det føre til at betjeningselementene eller lysene blinker. Sørg for at tilkoblingen er sikker og sitter riktig.
 • Bretter: Hvis teppet er brettet sammen, kan det føre til overoppheting. Mange varmetepper er designet for å oppdage dette og blinker som en advarsel. Sørg for at teppet er jevnt fordelt når det er i bruk.
 • Skadede ledninger: Over tid kan de innvendige ledningene i teppet bli skadet, spesielt hvis det ofte brettes på samme sted eller hvis det utsettes for mye slitasje. Et blinkende lys kan indikere denne typen problemer.
 • Feilkoder: Noen tepper har spesifikke blinkmønstre eller lys som tilsvarer bestemte feilkoder. Sjekk bruksanvisningen for å se om det finnes et feilsøkingsavsnitt som kan forklare hva hvert blinkende mønster betyr.
 • Elektriske forstyrrelser: Andre enheter eller problemer med det elektriske anlegget i hjemmet kan forstyrre varmeteppet, slik at det blinker eller ikke fungerer som det skal.

Hva du skal gjøre:

 • Se i bruksanvisningen: Se alltid i brukerhåndboken for å finne spesifikke feilsøkingstrinn for den aktuelle modellen.
 • Tilbakestill: Koble teppet fra veggen i noen minutter, og koble det deretter til igjen. Noen ganger kan dette tilbakestille den interne elektronikken og løse problemet.
 • Kontroller tilkoblingene: Sørg for at alle tilkoblinger er sikre, også der kontrollen kobles til teppet.
 • Spred ut: Sørg for at teppet ligger flatt og ikke er pakket sammen.
 • Sikkerheten først: Hvis teppet fortsetter å blinke og du ikke kan finne årsaken, eller hvis du mistenker at det kan være skade eller funksjonsfeil, må du slutte å bruke teppet umiddelbart. Fortsatt bruk av et varmeteppe som kan være skadet, kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Hvor varmt blir et varmeteppe?

Temperaturen som et varmeteppe oppnår kan variere avhengig av design, merke og modell. De fleste varmetepper har flere innstillinger, slik at brukerne kan justere varmen etter eget ønske. Her er en generell oversikt over hvilke temperaturer du kan forvente:

 • Lave innstillinger: Disse gir vanligvis en mild varme, vanligvis rundt 32 °C til 43 °C.
 • Middels innstillinger: En moderat varmemengde genereres, vanligvis mellom 43 °C og 54 °C.
 • Høye innstillinger: Disse produserer mest varme, ofte fra 54 °C til 71 °C eller i noen tilfeller enda høyere.

For å unngå overoppheting og brannskader er mange moderne varmetepper utstyrt med sikkerhetsfunksjoner. Disse kan omfatte automatisk slå-av-funksjon etter en viss tid og sensorer som forhindrer at teppet blir for varmt.

Bedøm denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å bedømme